Incident Response Plan Template

Gehackt worden, het is de nachtmerrie van elke advocaat, notaris of deurwaarder. Uw gegevens op straat, uw systemen vergrendeld en het vertrouwen van uw cliënten beschadigd. Het overkomt helaas de besten. Daarom is het zaak vooraf goed nagedacht te hebben over het "wat als" scenario en dit vast te leggen in een zogenaamd Incident Response Plan (IRP).

Incident Response Plan voor de juridische sector

Omdat de handelingen die u moet uitvoeren na een hack voor ieder advocaten-, notaris- of deurwaarderskantoor hetzelfde is, hebben wij een standaardplan gemaakt dat u gratis kunt downloaden voor uw kantoor. Het is samengesteld op basis van diverse best practices uit de wereldwijde juridische praktijk, onze eigen ervaring en toegespitst op de Nederlandse wetgeving en procedures.

Waarom moet ieder kantoor dit Incident Response Plan downloaden?

  • Met deze blauwdruk heeft u de belangrijkste stappen te nemen direct na een hack op papier;
  • U hoeft enkel nog uw eigen contactgegevens aan te vullen in het document;
  • Zelf niet het wiel uitvinden, maar vertrouwen op bewezen werkwijzen, samengesteld door specialisten;
  • Het template biedt voldoende ruimte om uw eigen werkwijzen aan te vullen in het document. Heeft u hier hulp of advies bij nodig? Neem dan contact met ons op.

Op dit moment leggen wij de laatste hand aan het IRP. Vul onderstaand formulier in en ontvang het Incident Response Plan per e-mail zodra deze klaar is. De verwachte publicatie is juli 2023.